domaci strukli sa sirom i blitvom-babicini kolaci

Sastojci:

za tijesto:

1 kg glatkoga brašna

1 ½ žličica soli

mlake vode po potrebi

za nadjev:

1 kg blitve

1 jaje

1 kg domaćega kravljeg sira

2 žlice domaće masti

2 žlice vrhnja

1 žlica soli

Domaći štrukli od blitve i sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Brašno pomiješati sa žličicom i pol soli i onda s mlakom vodom zamijesiti. Tijesto se mora dobro izraditi kako bi bilo glatko; zatim valja napraviti dva hljepčića i ostaviti ih da odstoje 15 minuta.

Za to vrijeme listovi blitve preliju se kipućom vodom, a ostatak prokuha u slanoj vodi.

Dok se to hladi, tijesto na stolu valja malo raširiti, pouljiti i ostaviti da odstoji još 20 minuta. U ohlađenu blitvu umiješa se domaći sir s vrhnjem i drugim sastojcima. Kad je tijesto razvučeno, naprave se štrukli i poslože u posudu za pečenje veličine 35×30 cm. Kad je sve gotovo, štrukle premazati s malo vrhnja i mlijeka.

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, u nju staviti štrukle i peći jedan sat.

Domaći štrukli od blitve i sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Domaći štrukli od blitve i sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Ivanke Tandarić

Domaći štrukli od blitve i sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti