Editine Rafaelo kocke

Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja, 1/2 šalice smeđeg šećera
1/3 šalice ulja, 6 žlica polubijelog brašna
½ praška za pecivo bez aluminija (kupiti u DM ili trgovini zdrave hrane)
Za kremu:
½ litre rižinog ili sojinog mlijeka s okusom vanilije
1 šalica smeđeg šećera, 5 žlica gustina
2 žlice polubijelog brašna, 1 vanilin šećer
15 dag kokosa (trećinu kokosa pomiješati sa šećerom u prahu i upotrijebiti na samom kraju za posipanje)
125 g maslaca
Priprema:
Biskvit: Pomiješajte navedene sastojke i stavite peći 20-ak minuta na 170 stupnjeva. Još vrući biskvit prelijte s 1 dl sojinog ili rižinog mlijeka.
Krema:
U malo mlijeka pomiješajte gustin, brašno i šećer te sve to ulijte u ostatak kipućeg mlijeka. Kuhajte dok ne zgusne, stalno miješajući. Izradite maslac s kokosom pa sjedinite s ohlađenom kremom. Namažite biskvit i pospite kremu s ostatkom kokosa pomiješanog sa šećerom u prahu.
Napomena:
Izvor:
recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)