rafaelo-kocke2-eidta

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja, 1/2 šalice smeđeg šećera

1/3 šalice ulja, 6 žlica polubijelog brašna

½ praška za pecivo bez aluminija (kupiti u DM ili trgovini zdrave hrane)

Za kremu:

½ litre rižinog ili sojinog mlijeka s okusom vanilije

1 šalica smeđeg šećera, 5 žlica gustina

2 žlice polubijelog brašna, 1 vanilin šećer

15 dag kokosa (trećinu kokosa pomiješati sa šećerom u prahu i upotrijebiti na samom kraju za posipanje)

125 g maslaca

Editine Rafaelo kocke, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Biskvit: Pomiješajte navedene sastojke i stavite peći 20-ak minuta na 170 stupnjeva. Još vrući biskvit prelijte s 1 dl sojinog ili rižinog mlijeka.

Krema:

U malo mlijeka pomiješajte gustin, brašno i šećer te sve to ulijte u ostatak kipućeg mlijeka. Kuhajte dok ne zgusne, stalno miješajući. Izradite maslac s kokosom pa sjedinite s ohlađenom kremom. Namažite biskvit i pospite kremu s ostatkom kokosa pomiješanog sa šećerom u prahu.

Editine Rafaelo kocke, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Editine Rafaelo kocke, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)

Editine Rafaelo kocke, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti