greek fried kalamari

Sastojci:

800 g liganja

žlica soli

3 mesnate rajčice ili konzerva pelata

vezica peršina

2 režnja češnjaka

1 dl maslinovog ulja

2 dl bijelog vina

žlica limunovog soka

Egejske lignje, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Lignje očistimo tako da sve iznutrice uklonimo, a glavu odvojimo od repa. Potom ih očišćene natrljamo solju i narežemo na kolutiće. Rajčice ogulimo i narežemo na komadiće. Peršin sitno nasjeckamo, češnjak zdrobimo. Lignje popržimo na maslinovom ulju, dodamo rajčice, peršin, češnjak i podlijemo vinom. Nakon 40 minuta prijanja začinimo solju, paprom i sokom limuna.

Egejske lignje, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

lignje se mogu popržiti i bez dodavanja rajčica i začina, a u tom slučaju zasebno priredite umak od navedenih sastojaka

Egejske lignje, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

F. Skemitzis

 

 

 

 

 

Egejske lignje, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …