endivija-u-umaku-od-vrhnja

Sastojci:

1 kg endivije

sol

sok ½ limuna

za umak:

30 g maslaca ili margarina

30 g brašna

¼ l juhe od povrća

¼ l vrhnja

sol

prstohvat šećera

1 žličica limunova soka

1 žumanjak

za ukras:

tvrdo kuhana jaja po želji

pola vezice peršina

 

Endivija u umaku od vrhnja, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Endiviju očistite, razrežite na četvrtine i dobro operite. Stavite je u kipuću vodu, začinite solju i limunovim sokom. Neka tiho kuha 15 minuta. Ocijedite je kroz sito i ostavite u zdjeli na toplom.

Posebno pripremite umak: maslac zagrijte, dodajte brašno, promiješajte i zalijte vrućom juhom. Pustite da umak lagano prokuha 5 do 7 minuta pa ga maknite s vatre. Umiješajte vrhnje, posolite i začinite po ukusu šećerom, limunovim sokom i razmućenim žumanjkom. Tada ponovno zagrijte umak do ključanja i prelijte njime kuhanu endiviju. Ukrasite ploškama tvrdo kuhanih jaja i nasjeckanim peršinom.

Endivija u umaku od vrhnja, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Endivija u umaku od vrhnja, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Vegetarijanska kuhinja

Endivija u umaku od vrhnja, 1.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti