plavi podrum - filet zubaca i capesante

Sastojci:

(za 4 osobe)

60 dag fileta zubaca

4 jakobove kapice

15 g crnih istarskih tartufa

30 dag jabuka

žličica kurkume

redukcija temeljca grdobine

maslinovo ulje

sol

papar

začini

kava

Filet zubaca i capesanta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Jakobove kapice očistite, a jabuke očistite, ogulite i skuhajte u slanoj vodi. Školjke ispecite na žaru, a jabuke smiksajte u kremu, začinite kurkumom te dodajte redukciju temeljca grdobine (dobiva se višesatnim iskuhavanjem glava grdobine i korjenastog povrća).

„Jezike“ školjaka skuhajte u temeljcu grdobine, izmiksajte štapnim mikserom, začinite i uz maslinovo ulje napravite emulziju.

Zubaca isfilirajte i ispecite na žaru.

Poslužite s obilno naribanim crnim tartufima i pospite prašinom od kave.

Filet zubaca i capesanta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

puno ime ovog specijaliteta – filet zubatca na kremi od jabuka, redukcije grdobine i kurkume s prašinom od kave i capesanta s crnim istarskim tartufom i emulzijom od „jezika“ capesanta

Filet zubaca i capesanta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Daniele Kramarić, restaurant Plavi podrum, Volosko

 

 

 

 

Filet zubaca i capesanta, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …