Flambirani škamp na kremi od avokada i biftek sa citrusnim umakom

Sastojci:
biftek
škamp
maslinovo ulje
grašak
češnjak
menta
avokado
limeta
mandarine
šećer
mileram
Priprema:
Dinstati grašak na maslinovom ulju i mladom češnjaku uz dolijevanje malo vode. Kad je grašak skuhan dodati svježu mentu i avokado te sve izmiksati blenderom. Poslužiti škamp na zelenoj kremi. Ispeći biftek da bude krvav u sredini te napraviti umak na način da ispečemo limetu i mandarine na maslinovom ulju. Kad se dovoljno zapeku (prepolovljeni) iscijediti njihov sok u tavu.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Mario Bobanović & Tea Đukić, Masterchef
Tagovi: avokado, Flambirani škamp na kremi od avokada i biftek sa citrusnim umakom, krema od avokada, Mario Bobanović & Tea Đukić, masterchef, škamp, škamp i biftek