Frankopan torta

Sastojci:
za kore:
1 paket lisnatog tijesta
za kremu:
6 žumanjaka, 2 dl slatkog vrhnja
1 žlica škrobnog brašna (gustin)
15 dag šećera, 15 dag maslaca
10 dag lješnjaka
5 dag arancina
½ žličice cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
za ukras:
4 dl slatkog vrhnja
1 mala konzerva kompota od bresaka
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte i kalupom za torte (22 cm) napravite 4 kruga koje potom ispecite u kalupu za torte do zlaćane boje – nekoliko minuta na 180 stupnjeva.
Slatko vrhnje sa žumanjcima i žlicom gustina kuhajte na pari. Kad se krema zgusne, pustite je da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte muškatni oraščić, cimet, lješnjake i arancine. Na kraju dodajte maslac i mikserom umiješajte finu kremu. Ohlađene kore filajte kremom, jednu po jednu. Zadnju ostavite čistom i na nju posložite prepolovljene breskve. Slatko vrhnje istucite u šlag i ukrasite tortu.
Pustite tortu da se ohladi i poslužite.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica), malo izmjenjen u odnosu na izvornu Frankopan tortu, slasticu restorana Frankopan u Kraljevici