torta frankopan dilajla rez

Sastojci:

za kore:

1 paket lisnatog tijesta

za kremu:

6 žumanjaka, 2 dl slatkog vrhnja

1 žlica škrobnog brašna (gustin)

15 dag šećera, 15 dag maslaca

10 dag lješnjaka

5 dag arancina

½ žličice cimeta

½ žličice muškatnog oraščića

za ukras:

4 dl slatkog vrhnja

1 mala konzerva kompota od bresaka

Frankopan torta, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte i kalupom za torte (22 cm) napravite 4 kruga koje potom ispecite u kalupu za torte do zlaćane boje – nekoliko minuta na 180 stupnjeva.

Slatko vrhnje sa žumanjcima i žlicom gustina kuhajte na pari. Kad se krema zgusne, pustite je da se ohladi.

U ohlađenu smjesu dodajte muškatni oraščić, cimet, lješnjake i arancine. Na kraju dodajte maslac i mikserom umiješajte finu kremu. Ohlađene kore filajte kremom, jednu po jednu. Zadnju ostavite čistom i na nju posložite prepolovljene breskve. Slatko vrhnje istucite u šlag i ukrasite tortu.

Pustite tortu da se ohladi i poslužite.

Frankopan torta, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Frankopan torta, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica), malo izmjenjen u odnosu na izvornu Frankopan tortu, slasticu restorana Frankopan u Kraljevici

Frankopan torta, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti