baba kuha - vinjeta

Sastojci:

40 dag marelica

2,5 dag šećera za tijesto + za marelice

10 dag brašna

1 jaje

malo soli

malo hladne vode

malo ruma

malo ulja za tijesto + za prženje

malo soka od limuna

naribana limunova korica

šećer u prahu za posipanje

Frigane (pržene) marelice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oprane marelice prepolovite i odstranite im koštice. Stavite ih u zdjelu, pošećerite i prelijte limunovim sokom. Pustite da odstoje sat vremena.

U međuvremenu umijesite tijesto od brašna, šećera, soli, hladne vode, limunove korice, žumanjka, ulja i snijega od bjelanjka. Smjesu dobro promiješajte.

Marelice umačite u tijesto i frigajte u toplom ali ne prevrućem ulju. Poslužite tople, posute šećerom u prahu.

Frigane (pržene) marelice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

umjesto marelica možete koristiti breskve

Frigane (pržene) marelice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni recept

 

 

 

Frigane (pržene) marelice, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od bučinih koštica babičini kolači -1

Torta od bučinih koštica

             …

moja roža babičini kolači-1

Moja roža

     …