fritaja od poriluka

Sastojci:

(za 4 osobe)
8 jaja
3,4 poriluka (ovisno o veličini)
ulje
sol
papar
naribani parmezan

Fritaja s porilukom, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očišćeni i oprani poriluk narežite na tanke kolutiće i kratko ga popržite na malo ulja. Ulijte malo vode i poklopljenog ga dinstajte cca 10-ak minuta na laganoj vatri. Pustite da se ohladi.
Istucite jaja, dodajte ohlađeni poriluk, parmezan (cca 2,3 žlice), posolite i popaprite. Po ukusu možete naribati i malo muškatnog oraščića. Ulijte u zagrijanu tavu s malo ulja i kad se jaja počnu stvrdnjavati pažljivo, kao palačinku, okrenite fritaju (omlet) i ispecite s druge strane. Poslužite toplo.

Fritaja s porilukom, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Po želji pospite s parmezanom ili peršinom.

Fritaja s porilukom, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Fritaja s porilukom, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Tagovi: , , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti