fritule od griza

Sastojci:

10 dag griza

½ l mlijeka

3 jaja

5 dag šećera

korica limuna i/ili naranče (neprskani)

sol

cca pola žličice sode bikarbone

ulje za prženje

šećer u prahu za posipanje

Fritule od griza, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

U posudu ulijte mlijeko, dodajte griz (pšenična krupica), šećer, naribanu koricu limuna i/ili naranče (dovoljno je naribati pola korice od i limuna i pola narančine), te malo posolite. Stavite na laganu vatru, stalno miješajte pa kad zakuha, još smanjite vatru i miješajući kuhajte cca 5 minuta.

Smjesu izlijte u zdjelu, pustite da se malo ohladi (da bude mlaka) pa dodajte sodu bikarbonu i jaja te dobro izmiješajte.

U dubljoj tavi ugrijte ulje (cca 1 l), pa u njega žlicom spušajte tijesto i fritule kratko pržite s obiju strana dok ne dobiju lijepu zlatnožutu bolu. Rešetkastom žlicom vadite ih na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća, pospite šećerom u prahu i poslužite.

 

Fritule od griza, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

U smjesu za fritule po želji možete dodati rum i grožđice; 2-3 žlice grožđica stavite u zdjelicu, ulijte čašicu ruma, pustite da se namaču dok kuhate. Umiješajte ih u smjesu skupa s jajima.

Fritule od griza, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Fritule od griza, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …