fritule s bućom

Sastojci:

30-ak dag mesa buče

3 jaja

brašno, cca 15 dag

naribani parmezan

muškatni oraščić

½ vrećice kvasca u prahu

ulje za prženje

sol

Priprema:

Narezano meso buče (bundeva/buća/tikva) skuhajte (najbolje na pari). Propasirajte ga  i umiješajte 1 cijelo jaje i 2 žumanjka, brašno, malo naribanog muškatnog oraščića, nekoliko žlica naribanog parmezana, kvasac te na kraju snijeg od 2 bjelanjka u koji ste dodali malo soli.

U zagrijano ulje žlicom spuštajte tijesto i fritule kratko pržite s obiju strana dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju (one se najčešće same okrenu), izvadite ih rešetkastom žlicom na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća. Poslužite tople sa salatom po izboru.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …

rizoto od buće

Rižoto od buće

     …