Fritule s jabukama

Sastojci:
20 dag brašna
3 jabuke
5 dag maslaca
2 jaja
2 žumanjka
kvasac, cca 1/3 vrećice
tamno pivo, cca pola čaše
sol
ulje za prženje
šećer u prahu
naribana korica limuna
Priprema:
Ogulite jabuke, narežite ih na komade i stavite kuhati s cca pola čaše piva.
Kad omekšaju i tekućina ishlapi zgnječite ih vilicom, pustite da se malo ohlade te potom umiješajte jaja, žumanjke, omekšali putar, malo soli, naribanu koricu limuna i kvasac pomiješan s brašnom.
U zagrijano ulje žlicom, koju ste prethodno umočili u ulje, spuštajte tijesto i fritule kratko pržite s obiju strana dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Izvadite ih rešetkastom žlicom na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća.
Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr