Gabon torta

Sastojci:
(za 15 – 20 osoba)
21 jaje
30 dag šećera u prahu
20 dag čokolade za kuhanje
1 maslac (25 dag)
1 margarin (25 dag)
½ kg samljevenih oraha
2 pudinga od čokolade
Priprema:
nadjev :
(radi se prije kora)
Žumanjke, margarin, maslac i šećer pjenasto umutite mikserom. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i stavite u frižider da se hladi.
Skuhajte čokoladni puding u malo manje mlijeka nego što piše na uputstvu i ohladite ga.
kore:
Naprave se tri kore, a u svaku ide:
7 bjelanjaka, 7 žlica kristal šećera i 9 žlica oraha.
Bjelanjke i šećer dobro smiksajte i na kraju dodajte orahe lagano miješajući. Izlijte u papirom za pečenje obložen protvan veličine cca 35/25.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 25 – 20 minuta.
Kad su kore gotove i malo prohlađene, može se stavljati nadjev koji ste već ohladili i sjedinili. Nadjeva ima dovoljno, kao što se vidi na slici, za sve tri kore i premazivanje cijele torte.
Napomena:
Torta je vrlo moćna kao što se vidi iz količina potrebnih sastojaka pa je idealna slastica za veće društvo.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Tatjane Ristić