gabon torta0

Sastojci:

(za 15 – 20 osoba)

 

21 jaje
30 dag šećera u prahu
20 dag čokolade za kuhanje
1 maslac (25 dag)
1 margarin (25 dag)
½  kg samljevenih oraha

2 pudinga od čokolade

Gabon torta, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

nadjev :

(radi se prije kora)
Žumanjke, margarin, maslac i šećer pjenasto umutite mikserom. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i stavite u frižider da se hladi.
Skuhajte čokoladni puding u malo manje mlijeka nego što piše na uputstvu i ohladite ga.

kore:
Naprave se tri kore, a u svaku ide:
7 bjelanjaka, 7 žlica kristal šećera i 9 žlica oraha.
Bjelanjke i šećer dobro smiksajte i na kraju dodajte orahe lagano miješajući. Izlijte u papirom za pečenje obložen protvan veličine cca 35/25.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 25 – 20 minuta.

Kad su kore gotove i malo prohlađene, može se stavljati nadjev koji ste već ohladili i sjedinili. Nadjeva ima dovoljno, kao što se vidi na slici, za sve tri kore i premazivanje cijele torte.

Gabon torta, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Torta je vrlo moćna kao što se vidi iz količina potrebnih sastojaka pa je idealna slastica za veće društvo.

Gabon torta, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept Tatjane Ristić

 

 

 

 

Gabon torta, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …