gnocchetti s piletinom na osobito lijep nacin

Sastojci:

(za 4 osobe)

500 g pilećeg filea

mjerica medvjeđeg luka

kriška korijena celera

maslac

dvije žlice skute

vrhnje za kuhanje

stapka mladog luka

listići parmezana

500 g gnocchetta

kurkuma u prahu

crveni papar za ukras

sol, papar

Gnocchetti s piletinom u umaku od medvjeđeg luka, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pileći file narazati na manje komadiće i pirjati na rastopljenom maslacu. Posoliti i popapriti pa dodati sitno nasjeckani korijen celera. Medvjeđi luk kratko prokuhati u vlastitom soku pa u posebnoj posudi pomiješati sa skutom i vrhnjem te pomoću štapnog miksera napraviti kremu. Sve promiješati s piletinom, dodati po želji kurkumu u prahu i još nekoliko minuta pustiti na laganoj vatri da se sastojci prožmu.

Tjesteninu (gnocchette) skuhati i procijediti, preliti umakom i posuti parmezanom narezanim na tanke listiće, crvenim paprom i nasjeckanim kolutićima mladog luka.

Gnocchetti s piletinom u umaku od medvjeđeg luka, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Gnocchetti s piletinom u umaku od medvjeđeg luka, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

recept Majde Matković

 

 

Gnocchetti s piletinom u umaku od medvjeđeg luka, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti