Goveđa juha s gljivama

Sastojci:
glavica crvenog luka
pola šalice narezanih svježih šampinjona
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
litra goveđe juhe
½ kg govedine, pečene, narezane na kocke
režanj čašnjaka
prstohvat mljevene paprike
prstohvat papra
prstohvat soli
jedan mozzarela sir, nasjeckan
Priprema:
U tavi zagrijte maslac, dodajte luk i šampinjone pa pirjajte dok gljive ne omekšaju.
Potom sklonite luk i gljive pa u manjoj posudi umutite juhu i brašno. Kada smjesa postane žitka, prelijte je u tavu. Kada smjesa zakuha, ostavite da kuha dvije minute uz kontantno miješanje pa dodajte govedinu, nasjeckani češnjak, papriku, papar i sol u tavu. Vratite u smjesu pirjani luk i gljive i sve zagrijte. Skinite s vatre, ukrasite sa sirom i poslužite.
Napomena:
u juhu se pri kraju pripreme može dodati malo izmrljvljenih chili papričica
Izvor:
tradicionalni recept