Goveđi ražnjići sa staklastom tjesteninom

Sastojci:
(za 4 osobe):
40 dag goveđe pisane pečenke
2 žlice jestivog škroba
po 3 žlice umaka od soje i šerija
po navršak noža soli, bijelog papra i smjese kineskih začina
3 žlice ulja
20 dag staklastih rezanaca
4 mlada luka
2 l vode, sok 1 limuna
po 8 žlica umaka od soje i šerija
16 listova zelene salate
16 krišaka krastavca za salatu
Priprema:
Meso očistite od tetiva i narežite na 16 tankih odrezaka. Češnjak oljuštite, protisnite ga kroz tijesak i pomiješajte sa škrobom, umakom od soje, šerijem, solju, paprom, smjesom kineskih začina i sa 2 žlice ulja. Namažite time odreske s jedne i druge strane, poklopite ih i ostavite tako marinirane 1 sat. Tjesteninu prelijte hladnom vodom; neka se u njoj namače najmanje 10 minuta. Mladi luk očistite, operite i koso narežite na kolutiće. Marinirane odreske obložite kolutićima luka, savijte ih u svitke i nabodite na drvene ražnjiće. Pristavite vodu. Kad zakuha, uronite u nju tjesteninu na 1 minutu, zatim je procijedite. Ostatak ulja zagrijte u tavi pa u njoj držite tjesteninu na toplome. Ražnjiće pecite u tavi za roštilj 5 do 7 minuta često ih okrećući. Limunov sok pomiješajte s umakom od soje i šerijem i raspodijelite u 4 zdjelice. Oprane listove salate, kriške krastavaca i tjesteninu složite na 4 tanjura. Ražnjiće stavite na listove salate, umočite u umak i jedite.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni vijetnamski specijalitet