Ražnjići-sa-staklastom-tjesteninom

Sastojci:

(za 4 osobe):

40 dag goveđe pisane pečenke

2 žlice jestivog škroba

po 3 žlice umaka od soje i šerija

po navršak noža soli, bijelog papra i smjese kineskih začina

3 žlice ulja

20 dag staklastih rezanaca

4 mlada luka

2 l vode, sok 1 limuna

po 8 žlica umaka od soje i šerija

16 listova zelene salate

16 krišaka krastavca za salatu

 

 

Priprema:

Meso očistite od tetiva i narežite na 16 tankih odrezaka. Češnjak oljuštite, protisnite ga kroz tijesak i pomiješajte sa škrobom, umakom od soje, šerijem, solju, paprom, smjesom kineskih začina i sa 2 žlice ulja. Namažite time odreske s jedne i druge strane, poklopite ih i ostavite tako marinirane 1 sat. Tjesteninu prelijte hladnom vodom; neka se u njoj namače najmanje 10 minuta. Mladi luk očistite, operite i koso narežite na kolutiće. Marinirane odreske obložite kolutićima luka, savijte ih u svitke i nabodite na drvene ražnjiće. Pristavite vodu. Kad zakuha, uronite u nju tjesteninu na 1 minutu, zatim je procijedite. Ostatak ulja zagrijte u tavi pa u njoj držite tjesteninu na toplome. Ražnjiće pecite u tavi za roštilj 5 do 7 minuta često ih okrećući. Limunov sok pomiješajte s umakom od soje i šerijem i raspodijelite u 4 zdjelice. Oprane listove salate, kriške krastavaca i tjesteninu složite na 4 tanjura. Ražnjiće stavite na listove salate, umočite u umak i jedite.

Napomena:

Izvor:

tradicionalni vijetnamski specijalitet

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

tofu s povrćem

Tofu s povrćem

                     …

ljuto slatko povrće

Slatko-ljuto povrće

                           …

hrskava-pileca-prsa-na-povrcu

Hrskava pileća prsa na...

                             …

Rezanci-od-rižina-brašna-s-govedinom

Rezanci od rižina brašna s...

               …