Grahorasta mišancija sa šparogama, palentom i ombolom

Sastojci:
slanutak
grah
bob
sol, papar
ombolo
bijelo vino
palenta
češnjak
kvasina
ljubičasta kapula
ružmarin
maslinovo ulje
maslac
šparoge
Priprema:
Šparoge (samo meke vrhove) popeći na tavi na maslinovom ulju s malo kapule. Skuhati palentu i pomiješati sa šparogama. Sve skupa staviti u kalup i pustiti da se ohladi. Skuhati bob, oguliti ga, baciti ga na tavu i malo popeći s kapulom, dodati kuhani slanutak, češnjak, sitno sjeckani ružmarin. Politi s 2 dl bijelog vina te kuhati nekih 20 minuta. Ubaciti sitno sjeckani ombolo te po potrebi politi i s malo vode. Pred kraj dodati koju kap kvasine.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Šime Šušić, Masterchef