Grčka salata

Sastojci:
2,3 rajčice
1,2 krastavca
1,2 paprike
1 kapula (luk ljubičasti)
15-ak dag feta sira
20-ak crnih maslina
origano
sol
papar
maslinovo ulje
ocat
Priprema:
Narežite rajčice, krastavce (ne morate ih guliti ako su domaći) i paprike na komadiće, kapulu na polumjesece ili kolutiće, stavite u zdjelu pa začinite solju, paprom, octom i maslinovim uljem. Dodajte masline, dobro promiješajte i pospite origanom po ukusu. Poslužite hladno s nekim finim kruhom.
Napomena:
Za ovaj tradicionalni grčki osvježavajući ljetni specijalitet ima raznih recepata. Tako umjesto ljubičaste možete koristiti i crvenu kapulu, feta sir umjesto na kockice možete izmrviti po salati, a prema ukusu umjesto origana možete koristiti i drugo začinsko bilje poput timijana i bosiljka. Važno je da maslinovo ulje kao i ocat budu kvalitetni.
Izvor:
tradicionalni grčki recept