grdobina u pecnici

Sastojci:

cca 1,5 kg čistog mesa grdobine (rošpo/žaba)
5,6 krumpira
glavica češnjaka
2,3 grančice ružmarina

svežnjić peršina

sol, papar
bijelo vino po želji
maslinovo ulje

Grdobina pečena u pećnici, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Oprane i oguljene krumpire narežite na ploške, češnjak, ružmarin i peršin usitnite.
Lim ili vatrostalnu posudu malo nauljite, posložite posoljenu grdobinu i krumpire, po ukusu popaprite, pospite češnjakom, ružmarinom i peršinom, nakapajte maslinovim uljem, po želji podlijte vinom (cca čaša) pa prekriveno folijom pecite cca 40 minuta (ovisno o pećnici).

Maknite foliju pa pecite još 10-ak minuta dok se krumpiri ne zapeku.

Grdobina pečena u pećnici, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Grdobina pečena u pećnici, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Grdobina pečena u pećnici, 2.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

salata od liganja

Salata od liganja

         …