Grdobina pečena u pećnici

Sastojci:
cca 1,5 kg čistog mesa grdobine (rošpo/žaba)
5,6 krumpira
glavica češnjaka
2,3 grančice ružmarina
svežnjić peršina
sol, papar
bijelo vino po želji
maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Oprane i oguljene krumpire narežite na ploške, češnjak, ružmarin i peršin usitnite.
Lim ili vatrostalnu posudu malo nauljite, posložite posoljenu grdobinu i krumpire, po ukusu popaprite, pospite češnjakom, ružmarinom i peršinom, nakapajte maslinovim uljem, po želji podlijte vinom (cca čaša) pa prekriveno folijom pecite cca 40 minuta (ovisno o pećnici).
Maknite foliju pa pecite još 10-ak minuta dok se krumpiri ne zapeku.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr