grgeč na arapski način

Sastojci:

1 grgeč težak cca1 ½ kg

3 žličice soli

2 dl maslinovog ulja

3 glavice luka

1 zelena svježa paprika

5 dag oraha

3 žlice svježe nasjeckanog peršinovog lišća

3 žlice koštica nara ili 20 dag bobica grožđa

½ žličice crnog papra

3 režnja češnjaka

10 dag paste od sezama

4 žlice limunovog soka

Grgeč na arapski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Ribu operite, očistite i natrljajte žličicom soli. U lim namašćen polovicom količine ulja polegnite ribu i ostavite 15 minuta da se marinira. Pećnicu zagrijte na 200°C. Za nadjev: luk sitno nasjeckajte, papriku prorežite, očistite od peteljki, sjemenki i pretinaca. Operite je, ocijedite i sitno nasjeckajte. Iz lima izvadite dvije žlice ulja i zagrijte u tavici, naglo popržite luk i papriku. Orahe krupno nasjeckajte, dodajte povrću i pržite još 5 minuta. Umiješajte 2 žlice nasjeckanog peršina i koštice nara ili bobica grožđa. Začinite paprom i žličicom soli. Time nadjenite ribu, a otvor na trbuhu zatvorite drvenim čačkalicama. Grgeča pecite u pećnici otprilike 50 minuta. Češnjak očistite, zgnječite pa pomiješajte s pastom od sezama, preostalim uljem, limunovim sokom, preostalom solju i 4 žlice vode. Po ribi pospite preostale koštrice nara ili bobice grožđa te peršin. Uz ribu poslužite kuhanu ribu i pripremljen umak.

Grgeč na arapski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Grgeč na arapski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

tradicionalni istočnjački specijalitet

Grgeč na arapski način, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti