gulas divljac

Sastojci:

1 ½ srnetine (čistog mesa od plećke)

3 srednje kapule, glavica češnjaka

maslinovo ulje, cca 2 dl

crno vino, cca 2 dl

sol, papar, muškatni oraščić, mažuran

za pac (marinada):

1 srednja kapula, 4 režnja češnjaka

2 srednje mrkve, papar u zrnu (cca žličica)

5,6 listova lovora

3,4 grančice ružmarina

3,4 grančice kadulje

3,4 grančice mažurana

vinski ocat ili crno vino, cca 3 dl

Gulaš od srnetine, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Pac (marinadu) napravite na sljedeći način:

Kapulu, češnjak i mrkve grubo nasjeckajte pa zajedno sa začinima stavite u hladnu vodu (cca 2 l) kuhati oko 30 minuta. Pustite da se ohladi, ulijte vinski ocat ili crno vino pa stavite cijeli komad mesa. Držite poklopljeno u hladnjaku 24 sata (može i više). Izvadite iz paca, očistite od iglica/listića začinskog bilja (možete isprati hladnom vodom) pa narežite na manje komade.

 

Na maslinovom ulju na laganoj vatri dinstajte kapulu i češnjak dok ne omekša. Dodajte meso pa dalje dinstajte 3-4 sata, po potrebi podlijevajte vodom. Pola sata prije kraja kuhanja začinite solju, svježe samljevenim paprom, listićima mažurana i naribanim muškatnim oraščićem. Dalje kuhajte, miješajte, podlijevajte vinom po ukusu dok ne dobijete umak željene gustoće.

Poslužite toplo s njokima. Po želji pospite naribanim parmezanom.

 

Gulaš od srnetine, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Ako ne jedete divljač na isti način možete pripremiti i govedinu.

Gulaš od srnetine, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

Gulaš od srnetine, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti