Guska nadjevena

Sastojci:
guska (ili patka)
celerov korijen
mrkva
suho meso ili kobasice
slanina
mast
brašno
2 žumanjka
Priprema:
Guski ili patki razreži kožu na trbuhu i izvadi prsnu kost. Nešto celerovog korijena i mrkve izreži na debele rezance i propirjaj na masti; možeš dodati i nešto sjeckanog suhog mesa ili kobasice. Posipaj brašnom, dodaj 2 žumanjka, dobro izmiješaj i time nadjeni gusku. Otvor sašij, posudu obloži tankim ploškama suhe slanine i na njoj pirjaj gusku dok ne bude mekana. Posluži s umakom od ribizla ili drenaka.
Napomena:
Opis pripreme jela doslovno je prenesen iz knjige „Tako su kuhale naše bake“, čiji je izdavač u tekstovima recepata ostavio nazive starih mjera, dok su u zagradama navedene mjere na koje smo navikli.
Izvor:
knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“