gusta juha od leće

Sastojci:

(za 4 osobe)

20-ak dag leće

komad mesnate pancete

konzerva polpe od pomidora

kapula

mrkva

stapka celera

režanj češnjaka

peršin, lovorov list, timijan

povrtna juha

maslinovo ulje

sol, papar

Gusta juha od leće (2), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Stavite leću u hladnu vodu i pustite da se namače 2-3 sata.

Mrkvu, celer i kapulu (luk) nasjeckajte; pancetu narežite na kockice pa je kratko popržite bez ulja. Prelijte s malo vruće povrtne juhe (od kocke), dodajte nasjeckano povrće, češnjak i kuhajte 10-ak minuta. Maknite s vatre, dodajte polpu od pomidora (nasjeckani komadići rajčice u konzervi), lovorov list i leću koju ste nakon namakanja isprali hladnom vodom i procijedili. Umiješajte polovicu količine timijana i prelijte juhom. Poklopite i kad zakuha na laganoj vatri kuhajte cca 45 minuta. Povremeno promiješajte i po potrebi ulijte još juhe.

Pred kraj kuhanja izvadite lovorov list, posolite, popaprite, maknite s vatre i pustite da odstoji pokriveno 10-ak minuta. Umiješajte peršin, ostatak timijana, nakapajte malo maslinovog ulja, promiješajte i poslužite.

 

Gusta juha od leće (2), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Može i bez pancete.

Gusta juha od leće (2), 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

Gusta juha od leće (2), 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...