hladna krema od rogaca

Sastojci:

(za 14–16 osoba)

 

300 ml mlijeka

120 g šećera

6 žumanjaka

20 g želatine

600 ml slatkog vrhnja

vanilijin štapić

70 g lješnjaka, prženih i samljevenih

19 g mljevenog rogača

2 žlice ruma

Hladna krema od rogača, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Vanilijin štapić prokuhajte u mlijeku. Mlijeko procijedite i dodate smjesi zajedno sa želatinom i kuhajte na pari dok smjesa ne postigne temperaturu od 90 stupnjeva. Skinite s vatre, umiješajte rogač, lješnjake, tučeno slatko vrhnje i rum. Ulijte u navlažene kalupe i ostavite u hladnjaku 3 sata.

Poslužite uz tučeno slatko vrhnje i pospite samljevenim lješnjacima.

Hladna krema od rogača, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)

Hladna krema od rogača, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Dragan Grbić

 

 

 

Hladna krema od rogača, 3.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pannacotta rez

Panna cotta

         …