Hladna krema od rogača

Sastojci:
(za 14–16 osoba)
300 ml mlijeka
120 g šećera
6 žumanjaka
20 g želatine
600 ml slatkog vrhnja
vanilijin štapić
70 g lješnjaka, prženih i samljevenih
19 g mljevenog rogača
2 žlice ruma
Priprema:
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Vanilijin štapić prokuhajte u mlijeku. Mlijeko procijedite i dodate smjesi zajedno sa želatinom i kuhajte na pari dok smjesa ne postigne temperaturu od 90 stupnjeva. Skinite s vatre, umiješajte rogač, lješnjake, tučeno slatko vrhnje i rum. Ulijte u navlažene kalupe i ostavite u hladnjaku 3 sata.
Poslužite uz tučeno slatko vrhnje i pospite samljevenim lješnjacima.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić