Hladna pašta s povrćem i sezamom

Sastojci:
40-ak dag pašte (kratke, po izboru)
1 tikvica
2 mrkve
po pola crvene, žute i zelene paprike
1 mlada kapulica
1,2 žlice sezamovih sjemenki
maslinovo ulje
limunov sok
sol
papar
Priprema:
Skuhajte paštu (tjesteninu) u slanoj vodi, ocijedite i ohladite. U međuvremenu oprano i očišćeno povrće narežite na sitne trakice (mrkvu i tikvicu možete na ribež) pa dodajte u zdjelu s paštom. Posebno napravite preljev od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, svježe samljevenog papra (crveni/zeleni/bijeli-možete kombinirati po ukusu) i sezamovih sjemenki koje ste prethodno kratko tostirali (najbolje promućkati u nekoj posudici s poklopcem), prelijte preko pašte, promiješajte i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr