Hobotnica s narančom, komoračem i kaparima

Sastojci:
1 kg hobotnice
2 komorača
2 velike žlice kapara
1 limun
1 glavica ljubičastog luka
2 naranče
peršin
maslinovo ulje
bijeli papar
sol
Priprema:
Hobotnicu očistite i skuhajte. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu narežite luk i komorač na tanke listiće. Naranče ogulite, očistite i podijelite na polovine. Tri polovine filetirajte (odstranite kožicu).
Od preostale naranče iscijedite sok i pomiješajte ga sa sokom od limuna. Sa hladne hobotnice odstranite preostalu kožicu i isjeckajte hobotnicu na kolutove debljine pola centimetra.
U zdjelu stavite hobotnicu, dodajte luk, komorač, kapare, narančin file, sitno kosani peršin te začinite solju, paprom, maslinovim uljem i sokom od naranči i limuna.
Sve sastojke lagano promiješajte kako se jelo ne bi skašilo i prije služenja ostavite u hladnjaku 10-ak minuta da se okusi prožmu.
Napomena:
recept “plavog tima” preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Masterchef Nove TV