hobotnica s narančom, komoračem i kaparima -masterchef

Sastojci:

1 kg hobotnice
2 komorača
2 velike žlice kapara
1 limun
1 glavica ljubičastog luka
2 naranče
peršin
maslinovo ulje
bijeli papar
sol

Hobotnica s narančom, komoračem i kaparima, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Hobotnicu očistite i skuhajte. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu narežite luk i komorač na tanke listiće. Naranče ogulite, očistite i podijelite na polovine. Tri polovine filetirajte (odstranite kožicu).

Od preostale naranče iscijedite sok i pomiješajte ga sa sokom od limuna. Sa hladne hobotnice odstranite preostalu kožicu i isjeckajte hobotnicu na kolutove debljine pola centimetra.

U zdjelu stavite hobotnicu, dodajte luk, komorač, kapare, narančin file, sitno kosani peršin te začinite solju, paprom, maslinovim uljem i sokom od naranči i limuna.

Sve sastojke lagano promiješajte kako se jelo ne bi skašilo i prije služenja ostavite u hladnjaku 10-ak minuta da se okusi prožmu.

Hobotnica s narančom, komoračem i kaparima, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept “plavog tima” preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Hobotnica s narančom, komoračem i kaparima, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Masterchef Nove TV

Hobotnica s narančom, komoračem i kaparima, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

crni rizot neki

Crni rižoto od sipa

           …