hobotnica sa slanutkom

Sastojci:

1 kg hobotnice

cca 30 dag slanutka

passata od pomidora (cca 2 i pol dl)

1 kapula (luk)

1 mrkva

1 stapka celera

masline (cca šaka)

peršin

grančica ružmarina

maslinovo ulje

sol

papar

 

Hobotnica sa slanutkom i maslinama, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Namočite slanutak preko noći pa ga skuhajte dok ne omekša. Hobotnicu skuhajte i pustite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala (vodu nemojte kasnije bacite). Očistite je i narežite na komadiće.

Na maslinovom ulju prodinstajte kapulu (luk), mrkvu i celer, dodajte ružmarin, masline (odaberite one blažeg, slatkastog okusa), pa ulijte passatu (sok od rajčica) i dodajte slanutak. Kratko kuhajte, dodajte hobotnicu, vodu u kojoj se kuhala, posolite i popaprite po ukusu. Pokriveno kuhajte na srednjoj vatri 20-ak minuta. Pred kraj dodajte nasjeckani peršin.

Poslužite toplo i po želji nakapajte maslinovim uljem.

 

Hobotnica sa slanutkom i maslinama, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto hobotnice možete upotrijebiti mrkače (kraće se kuhaju), a suhi slanutak možete zamijeniti onim iz konzerve (prije nego li ga stavite u jelo, procijedite ga i isperite hladnom vodom).

Hobotnica sa slanutkom i maslinama, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Hobotnica sa slanutkom i maslinama, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

hobotnica sa spagetima2

Hobotnica sa špagetima

           …