Hobotnica sa špagetima

Sastojci:
hobotnica, cca 1 kg
velika konzerva pelata/polpe
35-40 dag špageta
češnjak, glavica
peperoncino
peršin
sol
maslinovo ulje
Priprema:
Hobotnicu skuhajte i pustite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala (poželjno je da je prije svježu zamrznete, a možete je skuhati u ekspres loncu). Očistite je i narežite na komadiće.
Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani češnjak pa dodajte hobotnicu i cijeli peperoncino (ako ne volite preljuto izvadite ga nakon nekog vremena). Dinstajte cca 10 minuta miješajući pa dodajte polpu/pelate, posolite i kuhajte još 10-ak minuta da se salsa (umak) malo zgusne.
U međuvremenu skuhajte špagete, procijedite, pomiješajte sa salsom i pospite peršinom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr