hrskava-pileca-prsa-na-povrcu

Sastojci:

(za 4 osobe)

300 g pilećih odrezaka

2 žlice svijetlog sojina umaka, papar

2 – 3 mrkve (150 g), 1 crvena paprika

200 g slatkih zelenih mahuna

200 g malih klipića kukuruza (iz staklenke)

500 ml neutralnoga biljnog ulja za prženje

100 g tempura brašna, 2 mlada luka

po 2 žlice umaka od kamenica i ribljeg umaka

1 žlica šećera, 4 žlice rižina vina

Priprema:

Meso isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na komade veličine 2 cm. Pomiješajte sojin umak i papar te marinirajte meso 30 minuta. U međuvremenu mrkve operite, očistite, ogulite i narežite na prutiće. Papriku operite, narežite na četvrtine, maknite sjemenke i narežite ju na vrpce. Mahune operite. Klipiće kukuruza ocijedite i prepolovite po dužini. Mladi luk operite, očistite i narežite na tanke kolutove.

U woku zagrijte ulje za prženje. Tempura brašno zamijesite s 250 ml vode u gusto, tekuće tijesto. Komade mesa umačite u tijesto i pržite u vrućem ulju. Izvadite meso, pustite da se suvišna masnoća ocijedi na papirnatom ubrusu, stavite na toplo.

Odlijte gotovo sve ulje pa uz stalno miješanje 2 minute pržite mrkvu i papriku, dodajte mahune i kukuruz i pržite još minutu. Umiješajte mladi luk, umak od kamenica, riblji umak i šećer. Prelijte rižinim vinom i sve miješajte još minutu. Poslužite uz prženu piletinu.

 

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …