Hrskava pileća prsa na povrću

Sastojci:
(za 4 osobe)
300 g pilećih odrezaka
2 žlice svijetlog sojina umaka, papar
2 – 3 mrkve (150 g), 1 crvena paprika
200 g slatkih zelenih mahuna
200 g malih klipića kukuruza (iz staklenke)
500 ml neutralnoga biljnog ulja za prženje
100 g tempura brašna, 2 mlada luka
po 2 žlice umaka od kamenica i ribljeg umaka
1 žlica šećera, 4 žlice rižina vina
Priprema:
Meso isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na komade veličine 2 cm. Pomiješajte sojin umak i papar te marinirajte meso 30 minuta. U međuvremenu mrkve operite, očistite, ogulite i narežite na prutiće. Papriku operite, narežite na četvrtine, maknite sjemenke i narežite ju na vrpce. Mahune operite. Klipiće kukuruza ocijedite i prepolovite po dužini. Mladi luk operite, očistite i narežite na tanke kolutove.
U woku zagrijte ulje za prženje. Tempura brašno zamijesite s 250 ml vode u gusto, tekuće tijesto. Komade mesa umačite u tijesto i pržite u vrućem ulju. Izvadite meso, pustite da se suvišna masnoća ocijedi na papirnatom ubrusu, stavite na toplo.
Odlijte gotovo sve ulje pa uz stalno miješanje 2 minute pržite mrkvu i papriku, dodajte mahune i kukuruz i pržite još minutu. Umiješajte mladi luk, umak od kamenica, riblji umak i šećer. Prelijte rižinim vinom i sve miješajte još minutu. Poslužite uz prženu piletinu.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“