Hummus (namaz od slanutka)

Sastojci:
(za 4 osobe)
150 g slanutka
100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
5 fileta slanih inćuna
2 žlice sezama
8 žlica maslinova ulja
2 režnja češnjaka
svježe samljeveni papar
Priprema:
Slanutak namačite u vodi preko noći i kuhajte u vodi 1 sat. Na tavi kratko popržite sezam, dodajte malo vode tako da mliječ od sezama ispari. Kuhani slanutak usitnite u električnoj sjeckalici zajedno sa slanim inćunima, sezamom, nasjeckanim češnjakom i maslinovim uljem. Popaprite i lagano podlijevajte vodom u kojoj se kuhao slanutak dok ne dobijete željenu smjesu. Zgotovljen hummus ohladite i mažite na prepečeni kruh.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić