inćuni marinirani u soku od limuna

Sastojci:

1 kg inćuna

sok od limuna (7-8)

maslinovo ulje

češnjak (glavica)

peršin

sol

papar (bijeli)

Inćuni marinirani u soku od limuna, 2.7 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Očistite, operite i filirajte inćune. Još ih jednom operite, ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom.

U zdjelu stavite malo soka od limuna, složite red inćuna s otvorenim dijelom prema gore, prelijte limunovim sokom, složite drugi red inćuna pa ponovno prelijte okom od limuna i tako dok ne složite sve inćune. Na kraju ih prelijte preostalim limunovim sokom i stavite da se mariniraju u hladnjaku najmanje 4 sata (možete ih pustiti preko noći).

Sitno nasjeckajte češnjak i peršin. Inćune izvadite iz limunovog soka, složite na tanjur za posluživanje, pospite peršinom i češnjakom, posolite i popaprite po želji, pokapajte maslinovim uljem, pustite da još malo odstoje i poslužite s kruhom.

Inćuni marinirani u soku od limuna, 2.7 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Ako napravite veću količinu inćuna, možete ih u limunovom soku u hladnjaku držati 2-3 dana. Također, kod posluživanja možete ih posuti kaparima.

Inćuni marinirani u soku od limuna, 2.7 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Inćuni marinirani u soku od limuna, 2.7 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.7/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti