OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1 kg inćuna

5,6 krumpira (ovisno o veličini)

peršin

4,5 režnjeva češnjaka

maslinovo ulje

sol

papar

Inćuni u pećnici s krumpirom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Očistite inćune, operite ih, ocijedite i posušite krpom ili kuhinjskim papirom. Složite ih na pladanj i posolite.

Oguljene i oprane krumpire narežite na ploške pa ih kuhajte cca 10-15 minuta na pari.

Češnjak i peršin sitno nasjeckajte.

Nauljite pleh, rasporedite ploške krumpira, pospite češnjakom i peršinom, posolite i popaprite pa složite inćune “na gusto”. Pospite preostalim češnjakom i peršinom, po želji još popaprite i posolite, nakapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 15 minuta.

Izvadite iz pećnice, pustite da odstoje par minuta i poslužite.

Inćuni u pećnici s krumpirom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Po želji možete staviti i malo kapara, grančicu ružmarina, lovorov list. Također, možete ih preliti bijelim vinom – u tom slučaju pecite duže.

Inćuni u pećnici s krumpirom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Inćuni u pećnici s krumpirom, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti