Inćuni u pećnici s krumpirom

Sastojci:
1 kg inćuna
5,6 krumpira (ovisno o veličini)
peršin
4,5 režnjeva češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Očistite inćune, operite ih, ocijedite i posušite krpom ili kuhinjskim papirom. Složite ih na pladanj i posolite.
Oguljene i oprane krumpire narežite na ploške pa ih kuhajte cca 10-15 minuta na pari.
Češnjak i peršin sitno nasjeckajte.
Nauljite pleh, rasporedite ploške krumpira, pospite češnjakom i peršinom, posolite i popaprite pa složite inćune “na gusto”. Pospite preostalim češnjakom i peršinom, po želji još popaprite i posolite, nakapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 15 minuta.
Izvadite iz pećnice, pustite da odstoje par minuta i poslužite.
Napomena:
Po želji možete staviti i malo kapara, grančicu ružmarina, lovorov list. Također, možete ih preliti bijelim vinom – u tom slučaju pecite duže.
Izvor:
gastronomika.hr