irski gulas

Sastojci:

1 kg braveće vratine bez kostiju

750 g krumpira

500 g luka

2 žličice soli

1 žlica sušene majčine dušice

¼ – ½ l kokošje juhe

2 žlice nasjeckana peršina

Irski gulaš (irish stew), 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Meso operemo, obrišemo, po potrebi uklonimo masne rubove i tetive pa ga narežemo na ploške. Krumpir i luk ogulimo te također narežemo na ploške. Pećnicu ugrijemo na 175 °C. Dno lonca ili vatrostalne posude pokrijemo s 1/3 narezanog krumpira. Na to stavimo polovicu bravetine i pokrijemo polovicom luka. Kolutiće luka pospemo solju i majčinom dušicom. Na luk opet stavimo sloj krumpira, zatim ostatak mesa i na njega kolutiće luka. Opet pospemo solju i majčinom dušicom te pokrijemo ostatkom krumpira. Prelijemo s ¼ kokošje juhe. Složenac pečemo otprilike sat i pol u pećnici. U međuvremenu provjerimo ima li dovoljno tekućine u loncu te ako je potrebno dolijemo kokošje juhe. Krumpir se treba raspasti i s tekućinom stvoriti gusti umak.

Prije posluživanja gulaš posuti peršinom.

Irski gulaš (irish stew), 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

umjesto od braveće vratine jelo se može pripremiti i od janjetine bez kostiju

Irski gulaš (irish stew), 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

tradicionalni irski recept

 

 

Irski gulaš (irish stew), 4.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti