jabuke u slafroku-rez

Sastojci:

1 kg jabuka srednje veličine

12 jušnih žlica brašna

2 žlice šećera

2 jaja

2,5 dl mlijeka

1 vrećica vanilin šećera

malo soli

ulje za prženje

šećer za posipanje

Jabuke u šlafroku, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Ogulite jabuke, izvadite sredinu i narežite na malo deblje ploške.

U posudi umutite jaja s brašnom, dodajte preostale sastojke i umijesite tijesto nalik gušćem tijestu za palačinke.

U tavi zagrijte ulje pa u njemu pržite ploške jabuka umočenih u tijesto – s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Položite ih na kuhinjski papir kako bi se odstranila suvišna masnoća, pospite šećerom i poslužite toplo.

Jabuke u šlafroku, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Po želji u tijesto možete dodati malo ruma/maraskina (ako nije za djecu), a možete ih posuti cimetom u prahu

Jabuke u šlafroku, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, tradicionalni recepti

Jabuke u šlafroku, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti