Jabuke u šlafroku

Sastojci:
1 kg jabuka srednje veličine
12 jušnih žlica brašna
2 žlice šećera
2 jaja
2,5 dl mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
malo soli
ulje za prženje
šećer za posipanje
Priprema:
Ogulite jabuke, izvadite sredinu i narežite na malo deblje ploške.
U posudi umutite jaja s brašnom, dodajte preostale sastojke i umijesite tijesto nalik gušćem tijestu za palačinke.
U tavi zagrijte ulje pa u njemu pržite ploške jabuka umočenih u tijesto – s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Položite ih na kuhinjski papir kako bi se odstranila suvišna masnoća, pospite šećerom i poslužite toplo.
Napomena:
Po želji u tijesto možete dodati malo ruma/maraskina (ako nije za djecu), a možete ih posuti cimetom u prahu
Izvor:
gastronomika.hr, tradicionalni recepti