Jagode u čokoladi

Sastojci:
20-ak jagoda
10-15 dag tamne čokolade
malo putra
cca ½ dl slatkog vrhnja
cca šaka badema ili lješnjaka
Priprema:
Jagode operite i posušite na kuhinjskom papiru (ostavite peteljke).
Bademe popržite pa ih usitnite – batom za meso ili valjkom u krpi ili vrećici.
Čokoladu razlomite na komadiće, istopite na pari, umiješajte malo putra i slatkog vrhnja pa pustite da se malo ohladi. Jagode nabodite na štapiće za ražnjiće (praktičnije je i brže nego prstima), umačite ih u čokoladu, uvaljajte ih u usitnjene bademe ili lješnjake i odlažite u prikladne, malo više čaše pazeći da se ne dodiruju ispod kojih ste podložili aluminijsku foliju na koju će kapati višak čokolade.
Pustite da se malo stegnu i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr