jaje u artičoki

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

4 male artičoke

4 svježa jaja

ocat

1 svežnjić peršina

3 dag maslaca

5 žlica slatkog vrhnja

sol

papar

Priprema:

Artičokama odrežite stapke i vrhove listova pa ih skuhajte u slanoj vodi. Nasjeckani peršin kratko popržite na maslacu, zalijte vrhnjem, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Pustite da na laganoj vatri vrije 5 minuta.

Posebno poširajte jaja u vodi s octom. Skuhanim artičokama razvucite listiće, na vrh stavite jaja i zalijte umakom.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …