Jakobove kapice s pršutom

Sastojci:
(za 4 osobe)
8 Jakobovih kapica
40 g pršuta, sitno nasjeckanog
20 g sira grana padano, svježe izribanog
10 kapara, sitno nasjeckanih
5 žlica maslinova ulja
0,33 l konjaka
sol
svježe samljeveni papar
Priprema:
Jakobove kapice pažljivo očistite i properite od pijeska. Pršut, sir grana padano i kapare pomiješajte u smjesu. Pažljivo posolite Jakobove kapice i uzmite u obzir da ćete ih kasnije posuti smjesom od sira, pršuta i kapara. Ne stavljajte previše smjese po Jakobovim kapicama da se ne izgubi okus školjke. Popaprite, poprskajte maslinovim uljem i konjakom. Pecite u zagrijanoj pećnici na najjačoj temperaturi 5 minuta.
Napomena:
recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)
Izvor:
Dragan Grbić