jakobove kapice

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

8 Jakobovih kapica

40 g pršuta, sitno nasjeckanog

20 g sira grana padano, svježe izribanog

10 kapara, sitno nasjeckanih

5 žlica maslinova ulja

0,33 l konjaka

sol

svježe samljeveni papar

Jakobove kapice s pršutom, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Jakobove kapice pažljivo očistite i properite od pijeska. Pršut, sir grana padano i kapare pomiješajte u smjesu. Pažljivo posolite Jakobove kapice i uzmite u obzir da ćete ih kasnije posuti smjesom od sira, pršuta i kapara. Ne stavljajte previše smjese po Jakobovim kapicama da se ne izgubi okus školjke. Popaprite, poprskajte maslinovim uljem i konjakom. Pecite u zagrijanoj pećnici na najjačoj temperaturi 5 minuta.

Jakobove kapice s pršutom, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)

Jakobove kapice s pršutom, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Dragan Grbić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jakobove kapice s pršutom, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …