JAMBALAYA - kreolsko svečano jelo

Sastojci:

(za 8 osoba)

1 pile teško oko 1,2 kg

1 šalica ulja

300 g usoljene svinjske vratine

2 glavice luka, 2 rajčice, 1 zelena paprika

½ l vruće kokošje juhe

1 navršak noža kajenskog papra

½ žličice sušene majčine dušice

½ žličice soli

200 g riže, ½ žličice šafrana

1 šalica zamrznutog graška

2 para dimljenih kobasica

600 g mesa kuhanog hlapa

Jambalaya (kreolsko svečano jelo), 3.8 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Pile izrežemo na 8 dijelova i prelijemo ih uljem. Svinjetinu narežimo na kocke veličine 2 cm, također ih stavimo u ulje i mariniramo pola sata. Luk ogulimo i narežemo na kocke. Rajčice ogulimo i narežemo na komade, a papriku narežemo na kockice. Dijelove pileta i kocke mesa pržimo 10-ak minuta; po potrebi dodamo ulja. S time popržimo luk, dodamo rajčice i papriku i pokriveno pirjamo 30 minuta. Dodamo kokošju juhu s majčinom dušicom, kajenskim paprom, solju, rižom i šafranom, pa pirjamo pokriveno još 20 minuta. Na kraju u jelo dodamo grašak, kobasice i meso hlapa.

Jambalaya (kreolsko svečano jelo), 3.8 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

umjesto hlapa može se upotrijebiti i rep jastoga ili 600 grama očišćenih repova velikih kozica

Jambalaya (kreolsko svečano jelo), 3.8 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

tradicionalni kreolski recept

 

 

 

Jambalaya (kreolsko svečano jelo), 3.8 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.8/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti