baba kuha - vinjeta

Sastojci:

150 dag janjetine

1 veća glavica luka

3 žlice ulja

1 kitica peršina

2 lovorova lista

2 žlice listića ružmarina

soli i papra po želji

Janjec in umido (janjetina u umaku), 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Janjetinu isjeći na veće komade (10 dag), posoliti, popapriti, složiti u nauljenu posudu, dodati glavicu luka prerezanu na pola, isjeckanu kiticu peršina, lovorov list i ružmarin. Pržiti na jačoj vatri 20 minuta neprestano miješajući da meso porumeni. Dodati 1 dl mlake vode i pokriveno pirjati na laganoj vatri dok se meso ne zgotovi (oko 2 sata), povremeno miješati. Prilikom posljednjeg dodavanja vode paziti da se umak u kojem se pirja meso u potpunosti ne potroši, ostaviti 2 – 3 cm umaka. Poslužiti toplo, a kao prilog savjetujem neoljušten, pečeni, mladi krumpir.

Janjec in umido (janjetina u umaku), 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Janjec in umido (janjetina u umaku), 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

 

 

Janjec in umido (janjetina u umaku), 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od bučinih koštica babičini kolači -1

Torta od bučinih koštica

             …

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …