janjeća jetrica

Sastojci:

500 g janjećih jetrica

200 ml mlijeka

1 kapula

100 ml crnog vina

žlica prošeka

žlica kvasine

žlica koncentrata pomidora

malo bosiljka

sol, papar i maslinovo ulje

Janjeća jetrica u šugu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Narežite jetrica na trake i ostavite sat vremena u mlijeku. Izvadite ih, dobro posušite pa na vrućem ulju naglo prepržite s kapulom. Nakon dvije-tri minute dodajte koncentrat, vino, prošek i kvasinu, posolite i popaprite. Kad se šug zgusne, skinite s vatre i pospite s malo nasjeckanog peršina.

Janjeća jetrica u šugu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept preuzet iz knjige „Kod Yvesa“

Janjeća jetrica u šugu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Ivica Prtenjača

 

 

 

 

Janjeća jetrica u šugu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti