janjetina u škartocu

Sastojci:

janjetina (plećka)
krumpir
ljubičasti luk
češnjak
crne masline
suhe rajčice
maslinovo ulje
prošek
panceta
sol
papar
ružmarin

Janjetina u škartocu, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Krumpir oprati, oguliti, narezati po dužini na četvrtine te ga do pola skuhati u slanoj vodi.
Dok se krumpir kuha janjetinu narezati na komade 5×5 cm, posoliti i popapriti te sa svih strana popeći u tavi na ugrijanom maslinovom ulju. Ljubičasti luk očistiti i narezati na julienne, suhe rajčice narezati po pola, češnjak očistiti i narezati na lamelle, sve pomiješati s maslinama i dodati janjetini da se zapeče. Popržiti 2 minute. Dodati prošek, ružmarin i kuhani krumpir, sve pirjati 3 minute. Smjesom napuniti vrećicu od papira za pečenje, zavezati te staviti peći u pećnicu na 45 min. Kad je gotovo – neotvoreno servirati i poslužiti.

Janjetina u škartocu, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Janjetina u škartocu, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Grgur Bakšić, chef i osnivač kluba Gastronomada

 


Janjetina u škartocu, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti