Janjetina u škartocu

Sastojci:
janjetina (plećka)
krumpir
ljubičasti luk
češnjak
crne masline
suhe rajčice
maslinovo ulje
prošek
panceta
sol
papar
ružmarin
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Krumpir oprati, oguliti, narezati po dužini na četvrtine te ga do pola skuhati u slanoj vodi.
Dok se krumpir kuha janjetinu narezati na komade 5×5 cm, posoliti i popapriti te sa svih strana popeći u tavi na ugrijanom maslinovom ulju. Ljubičasti luk očistiti i narezati na julienne, suhe rajčice narezati po pola, češnjak očistiti i narezati na lamelle, sve pomiješati s maslinama i dodati janjetini da se zapeče. Popržiti 2 minute. Dodati prošek, ružmarin i kuhani krumpir, sve pirjati 3 minute. Smjesom napuniti vrećicu od papira za pečenje, zavezati te staviti peći u pećnicu na 45 min. Kad je gotovo – neotvoreno servirati i poslužiti.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Grgur Bakšić, chef i osnivač kluba Gastronomada