jastucici s mocarelom

Sastojci:

30 dag brašna

2 jaja i 1 bjelanjak (za premaz)

1 žlica šećera

sol i papar

ulje za prženje

15-ak dag mozzarelle

Priprema:

Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice. Istucite jaja s malo soli, umočite mozzarellu, ponovno je ocijedite i stavite sa strane.

Na radnoj plohi stavite hrpicu brašna, napravite rupu, u nju ulijte umućena jaja, dodajte šećer, malo soli i papra pa umijesite čvrsto i jednolično tijesto. Razvucite ga tanko pa izrežite krugove kalupima ili čašom. U sredinu svakog kruga stavite malo mozzarelle, kistom umočenim u bjelanjak premažite rubove tijesta, preklopite i dobro prstima pritisnite rubove.

Jastučiće stavite kratko peći s obje strane u zagrijano ulje da dobiju zlatnožutu boju, izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijede od suvišne masnoće i poslužite toplo.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti