Jastučići punjeni mozzarellom

Sastojci:
30 dag brašna
2 jaja i 1 bjelanjak (za premaz)
1 žlica šećera
sol i papar
ulje za prženje
15-ak dag mozzarelle
Priprema:
Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice. Istucite jaja s malo soli, umočite mozzarellu, ponovno je ocijedite i stavite sa strane.
Na radnoj plohi stavite hrpicu brašna, napravite rupu, u nju ulijte umućena jaja, dodajte šećer, malo soli i papra pa umijesite čvrsto i jednolično tijesto. Razvucite ga tanko pa izrežite krugove kalupima ili čašom. U sredinu svakog kruga stavite malo mozzarelle, kistom umočenim u bjelanjak premažite rubove tijesta, preklopite i dobro prstima pritisnite rubove.
Jastučiće stavite kratko peći s obje strane u zagrijano ulje da dobiju zlatnožutu boju, izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijede od suvišne masnoće i poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr