jastucici punjeni šparogama dilajla

Sastojci:

za tijesto:

50 dag kuhanog krumpira

25 dag brašna

1 jaje

prstohvat soli

za nadjev:

20 dag blanširanih šparoga

5 dag pršuta i pancete

po želji svježe rige (rikula/rukola)

za umak:

3-4 trokutića topljenog sira

2 dl vrhnja za kuhanje

malo naribanog parmezana

svježi vlasac

Jastučići punjeni šparogama s umakom od sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Skuhajte krumpir u slanoj vodi i kada se ohladi, propasirajte ga, dodajte brašno i jaje pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga i velikom čašom radite krugove i punite ih nadjevom od blanširanih šparoga, usitnjenog pršuta, pancete i rige (ako ne jedete meso stavite malo više šparoga i rige). Preklopite polovinu kruga jednu preko druge i kuhajte jastučiće u slanoj vodi (dok ne isplivaju).

Na laganoj vatri otopite sir u vrhnju, dodajte malo parmezana i nasjeckanog vlasca, prelijte preko jastučića i poslužite.

Jastučići punjeni šparogama s umakom od sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Jastučići punjeni šparogama s umakom od sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

Jastučići punjeni šparogama s umakom od sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti