ječam sa šafranom-rez

Sastojci:

2 šalice ječma (orzo)

1 kapula (luk)

1 vrećica šafrana (cca žličica)

maslinovo ulje

naribani parmezan

povrtni temeljac (cca 1 l)

sol i papar po ukusu

Priprema:

Nasjeckanu kapulu malo popržite na maslinovom ulju, dodajte prethodno opran i procijeđen ječam i kratko ga tostirajte (1-2 minute). Podlijte povrtnim temeljcem, posolite, popaprite po ukusu i kuhajte na laganoj vatri cca pola sata. Dodajte šafran i još par minuta kuhajte. Maknite s vatre i pustite da malo odstoji (možete umiješati komadić putra).

Rižu s ječmom/„rižoto“ od ječma/“ječmoto“ poslužite toplu, pospite parmezanom i po ukusu dodajte još malo svježe samljevenog papra.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti