Jednostavan kolač s lješnjacima

Sastojci:
25 dag oljuštenih lješnjaka
4 jaja + 2 bjelanjka
15 dag šećera
šećer u prahu za posipanje
2,5 dl slatkog vrhnja
sol
Priprema:
Lješnjake tostirajte u pećnici, smiksajte ih s polovicom količine šećera i onda ih u zdjeli promiješajte s ostatkom šećera i žumanjcima, a na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali malo soli.
Smjesu stavite u prikladan kalup (okrugli promjera 22 cm), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite cca 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva (probajte čačkalicom da li je kolač gotov – mora biti suh).
Kolač izvadite iz kalupa, pustite da se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite s tučenim vrhnjem.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr