Jetrica na proljetno-voćnoj varijaciji

Sastojci:

1,2 kg teleće jetrice
2 glavice luka
2 jabuke, slađe
1 ružičasti grjep

pistacije

1 celer
2 kruške
300 g rigice
majčina dušica
sol
papar
maslinovo ulje

Jetrica na proljetno-voćnoj varijaciji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Teleća jetrica narežite na odreske debljine 1,5-2 cm. Pristavite vodu za celer i u međuvremenu u tavi pržite luk izrezan na listiće. Kratko na maslinovu ulju pirjajte luk i zatim dodajte oguljene i očišćene jabuke rezane na kriške, iste debljine kao luk. Nastavite pirjati. Kada su luk i jabuke gotovi, izvadite ih iz tave i stavite na toplo. Ulje sačuvajte. U ključalu vodu ubacite na sitne kockice narezane celer i krušku. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. U međuvremenu, operite rigicu i začinite filetiranim grejpom i pistacijama. Posolite i popaprite. U tavi u kojoj ste pirjali luk i jabuke na umjereno zagrijanu masnoću stavite jetricu i pecite. Celer i krušku procijedite i izmiksajte štapnim mikserom u pire. Malo vode u kojoj su se kuhali možete dodati pireu da ne bude pregust. Začinite po želji, može i kajenskim paprom. Jetricu srednje ispečete, položite je na tanjur i začinite solju i majčinom dušicom. Na nju stavite pirjani luk i jabuke. Poslužite s pireom i salatom od rigice.

Jetrica na proljetno-voćnoj varijaciji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Jetrica na proljetno-voćnoj varijaciji, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vedran Beg, Masterchef

 

 

 

Jetrica na proljetno-voćnoj varijaciji, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti