jetrica na venecijanski3

Sastojci:

1 kg telećih jetrica

4 veće kapule

maslinovo ulje

sol

svježe samljeveni papar

Jetrica na venecijanski (fegato alla veneziana), 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Jetricu očistite od opni i žilica pa narežite na tanke trakice. Kapule (luk) također narežite na što tanje ploške pa je stavite dinstati na malo zagrijanog maslinovog ulja (u nekim varijantama na kombinaciji maslinovog i putra) na srednjoj vatri. Miješajte i dinstajte cca 30 minuta dok kapula ne uvene i ne poprimi blago zlaćanu boju. Izvadite je sa strane pa u posudu ulijte još ulja, pojačajte vatru, dodajte jetricu i miješajući dinstajte još 5-10 minuta, posolite, popaprite, vratite kapulu u posudu i još kratko držite na vatri.

Poslužite toplo s palentom. Možete je ranije skuhati, ohladiti u niskoj posudi, narezati na komade i zapeći na grill tavi.

Jetrica na venecijanski (fegato alla veneziana), 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

U nekim varijantama u ovaj venecijanski specijalitet dodaju vino/vinski ocat, lovorov list, a gotovo jelo može se posuti peršinom.

Jetrica na venecijanski (fegato alla veneziana), 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

Jetrica na venecijanski (fegato alla veneziana), 4.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti