Jetrica s poširanom kruškom i keljom

Sastojci:
1 kg telećih jetrica
800 g kelja
6 češnja češnjaka
100 g pistacija
3 kruške
4 kavene žličice šećera
4 dl crnog vina
sol
papar
maslac
ulje
Priprema:
U lonac stavite vino i šećer te oguljenu krušku u komadu i kratko prokuhajte. Pripazite da kruška previše ne omekša. Češnjak očistite i cijelog ga zapecite na tavi. Stavite u mužar, dodajte pistacio i sve usitnite. Kelj narežite na krupnije rezance te blanširajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite na tavu na kojoj ste pirjali češnjak na maslacu. Dodajte sol i papar. Jetricu narežite na kriške debele skoro 2 cm i uvaljajte u smjesu češnjaka i pistacija. Pecite na vrelom ulju oko minutu sa svake strane. Dovršite ju u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pecite je oko 5 minuta. Servirajte na tanjur krušku narezanu na kriške, pečenu jetricu i kelj s češnjakom. Kruške polijte vinom.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Matija Nikolić, Masterchef