Jetrica s poširanom kruškom i keljom

Sastojci:

1 kg telećih jetrica
800 g kelja
6 češnja češnjaka
100 g pistacija
3 kruške
4 kavene žličice šećera
4 dl crnog vina
sol
papar
maslac
ulje

Jetrica s poširanom kruškom i keljom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U lonac stavite vino i šećer te oguljenu krušku u komadu i kratko prokuhajte. Pripazite da kruška previše ne omekša. Češnjak očistite i cijelog ga zapecite na tavi. Stavite u mužar, dodajte pistacio i sve usitnite. Kelj narežite na krupnije rezance te blanširajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite na tavu na kojoj ste pirjali češnjak na maslacu. Dodajte sol i papar. Jetricu narežite na kriške debele skoro 2 cm i uvaljajte u smjesu češnjaka i pistacija. Pecite na vrelom ulju oko minutu sa svake strane. Dovršite ju u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Pecite je oko 5 minuta. Servirajte na tanjur krušku narezanu na kriške, pečenu jetricu i kelj s češnjakom. Kruške polijte vinom.

Jetrica s poširanom kruškom i keljom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Jetrica s poširanom kruškom i keljom, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Matija Nikolić, Masterchef

 

Jetrica s poširanom kruškom i keljom, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti