jezik na roštilju

Sastojci:

goveđi jezik

goveđa juha

maslac

limunov sok

limunova korica

šećer

žemička

Jezik pečen na roštilju, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Svjež goveđi jezik operi, prokuhaj ga u goveđoj juhi i oguli. Zatim raspolovi po dužini, namaži maslacem, položi na roštilj i polako peci. Kad se na njemu pojave mjehurići, polij ga limunovim sokom, posipaj malo šećerom, ribanom žemičkom i limunovom koricom te iznesi na stol.

Jezik pečen na roštilju, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Opis pripreme jela doslovno je prenesen iz knjige „Tako su kuhale naše bake“, čiji je izdavač u tekstovima recepata ostavio nazive starih mjera, dok su u zagradama navedene mjere na koje smo navikli.

Jezik pečen na roštilju, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Jezik pečen na roštilju, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti