juha od buće i ječma

Sastojci:

20-ak dag mesa buće

15 dag ječma

povrtna juha (kocka, cca 1 l)

mrkva

kapula

komadić celerovog korijena

komadić mesnate pancete po želji

lovorov list maslinovo ulje

naribani parmezan

sol

bijeli papar

 

Juha od buće i ječma, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Kapulu (luk), mrkvu i celer nasjeckajte na male komadiće i prodinstajte na malo maslinovog ulja i sitno narezanim komadićima pancete. Dodajte na kockice narezanu buću (bundevu), lovorov list, povrtnu juhu i pustite da zakuha. Ubacite ječam (orzo), koji ste namakali cca 1 sat pa potom procijedili i isprali pod mlazom hladne vode i sve zajedno kuhajte oko sat vremena. Na kraju posolite, popaprite. Poslužite i pospite parmezanom i po želji nakapajte s maslinovim uljem.

Juha od buće i ječma, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Juha od buće i ječma, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Juha od buće i ječma, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti